Nyilvántartás kezelő rendszer

OData támogatás
Konzulens:
Paróczi Zsombor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A fogyasztói társadalom folyamatosan növekvő igényeinek kielégítésre az áruk gyártása és kereskedelme rohamosan növekszik, így pedig felhalmozódó, feldolgozásra és kezelésre váró készletek jönnek létre a gyárakban, a raktárakban, boltokban. A készletnyilvántartó rendszerek a gyártás és a kereskedés során felmerülő készletkezelési feladatok optimális elvégzéséhez nyújtanak segítséget, elengedhetetlen részei a gyártási és kereskedelmi láncnak. Az informatikai támogatás ezen a területen nagy segítséget nyújt, egyszerűbbé és jobban skálázhatóbbá teszi a készletek kezelését.

A dolgozatban megvizsgálom a készletkezeléssel kapcsolatos feladatokat és folyamatokat, valamint készítek egy általános tervet és implementálok egy specifikus megoldást is készletek kezeléséhez.

Az első fejezetben áttekintem a készletnyilvántartás fogalmát és megvizsgálok néhányat a piacon elérhető megoldások közül. A második fejezetben a megvizsgált lehetőségek alapján számba veszem a készletnyilvántartáshoz kötődő szereplőket és eseményeket, valamint áttekintem, hogy a felmerülő üzleti folyamatok milyen kapcsolatban lehetnek egy készletnyilvántartó rendszerrel. A harmadik fejezetben egy általános tervet készítek a rendszer megvalósítására, a negyedikben pedig ismertetem a valós példához elkészített rendszeremet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.