Nyomtató modul fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A nyári szakmai gyakorlatomat a Conet Kft.-nél végeztem. A cég egyik jelenlegi projektje pénztárgépek fejlesztéséhez kötődik. Ennek kapcsán kezdtem el a szakmai gyakorlatom végén egy olyan programot írni, amely egy karaktersorozatból kinyomtatható pixelsorokat állít elő. A szakmai gyakorlatom során nagyon megszerettem ezt a témát, így nagyon örültem, amikor a főnököm felajánlotta, hogy a témát folytassam a szakdolgozatom keretein belül, és készítsek egy nyomtatómodult.

Az ilyen nyomtatómodulok léte igen szükségszerű, hiszen napjainkban a hazánkban érvényes jogszabályok alapján a nyugtaadási kötelezettséget legtöbbször pénztárgéppel kell teljesíteni. Ekkor a nyugta a gép által kerül kinyomtatásra, melyhez szükség van egy erre alkalmas berendezésre. Bár igen sok esetben ez a nyomtatómodul bele van építve a pénztárgépbe, gyakran találkozhatunk boltban való fizetéskor olyan megoldásokkal is, amelyekben a nyomtatásért egy különálló egység a felelős.

Azonban egy ilyen eszköznek nem csak ezen a területen van jelentősége. Egyre több hordozható elektronikai eszköz vesz minket körül. Egyre fontosabb szempont a felhasználóknak, hogy az eszközeiket bárhol és bármikor képesek legyenek használni. Így az általam tervezett nyomtató modul általános célra is felhasználható lesz.

A nyomtató modullal szemben két fő elvárás fogalmazódott meg. Egyfelől a fenti célokra jól használható terméket kellett terveznem. Másfelől pedig az általam tervezett nyomtató modulnak alkalmasnak kellett lennie több nyomtatófej tesztelésére is, hogy megismerjük a technológiát, és olyan információkhoz jussunk, amelyet felhasználhatunk későbbi projektek során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.