Nyomtatott huzalozású hordozók bevonatainak vizsgálata pásztázó elektronmikroszkóppal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Gordon Péter Róbert
Elektronikai Technológia Tanszék

Összefoglaló:

A feladat témája nyomtatott huzalozású hordozók bevonatainak vizsgálata pásztázó elektronmikroszkóp segítségével. A vizsgálatokat megelőzően irodalomkutatást végeztem a forrasztható bevonatok, illetve a pásztázó elektronmikroszkóp témájában, megismerkedtem a különböző öregedési tesztekkel. A gyűjtött ismeretanyag és konzulensem segítségével vizsgálati tervet készítettünk, mely segítségével választ kaphatunk a megválaszolandó kérdésekre.

A félév során megterveztünk egy vizsgálati tervet, amit végre is hajtottam.

A mintáimat különböző ciklusoknak vetettem alá (többszöri újraömlesztéses forrasztási ciklus, HAST és más klímakamrás ciklusok).

A vizsgálati minták felületéről több módban (SE, BSE) felvételeket készítettem, illetve anyagösszetétel elemzést is végeztem.

Az így kapott eredményeket vetettem össze egy hagyományos forraszthatósági vizsgálattal, és vontam le a következtetéseket.

A vizsgálatok folytatásaként a következő félévben más forrasztható bevonattal ellátott minták hasonló vizsgálatára kerül sor. Az így kapott eredmények pedig összevetésre kerülnek, illetve sor kerül a megfelelő konklúziók levonására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.