ONAP platform bővítése új orkesztrációs megoldásokkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sonkoly Balázs
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szakdolgozatom célja, hogy megismertesse az olvasóval a modern hálózatok felépítését és azok koncepcióit. Bemutassa az azokban alkalmazott technológiákat (SDN, VNF). És rálátást nyújtson a manapság alkalmazott menedzsment és orkesztrációs megvalósításokra.

A dolgozatban bemutatásra kerül, egy az iparban is használatos automatizációs platform, az ONAP. A munkámban bemutatom az ONAP-ban található orkesztrációs keretrendszert és elemzem az abban megvalósított algoritmusokat. Majd az elemzést követően a keretrendszerben a már megvalósított orkesztrációs modulok mellé létrehozok, egy új bővített megvalósítást, amivel arra törekszem, hogy kibővítsem a jelenlegi orkesztrátor funkcionalitását.

Az újonnan megvalósítandó modul először egy implementációs terv keretein belül bemutatásra kerül. Majd a tervek alapján történő megvalósítás részletei olvashatók. Először az elvárások és dizájn célok kerülnek részletezésre és az ezek alapján létrejött műszaki terv. Ezt követően a megvalósítás és az abban történt döntések kerülnek ismertetésre.

Az implementációt a tesztelés követi, ahol kiértékelésre és összehasonlításra kerül az új modul működése az eredetiekkel. Majd az eredmények alapján a további fejlesztési lehetőségeket is bemutatásra kerülnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.