Objektumkövetés és -előrejelzés mozgóképeken

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Loványi István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Mindennapi életünkben egyre fontosabbá válik a képfeldolgozás. Ahogy a számítási kapacitás egyre olcsóbb és bőségesebb lesz, egyre több valósidejű objektumkövetési rendszer válik elérhetővé.

A valósidejű képfeldolgozás leggyakrabban emlegetett és köztudatban lévő területe az automatizált navigáció, de olyan kevésbé ismert és távolabbról kapcsolódó területeken is, mint a kereskedelmi hirdetések, hasznosítható a képfelismerés. Amikor egy társaság reklámvideót készít, vagy termékelhelyezéssel népszerűsíti magát filmekben vagy televíziós műsorokban, az adásban eltöltött idő pontos mérése fontos, hogy ez alapján a szerződések teljesítése ellenőrizhető legyen.

A védjegyek, céglogók valósidejű követésére terveztem egy eszközt, két, szemléletében eltérő objektumkövető algoritmus kombinálásával, illetve kiegészítve a mérési eredmények simításával és jóslásával.

A nagyfelbontású, 25 FPS képfrissítésű videók valósidejű feldolgozása érdekében felmértem a párhuzamos programozás okota sebességnövekedés lehetőségeit, és a szoftver egyes részeit úgy implementáltam, hogy lehetőség esetén profitálhassanak a mai párhuzamosított eszközök számítási kapacitásából.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.