Offline működés és adatszinkronizáció támogatása Xamarin platformon

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban szinte mindenki rendelkezik okostelefonnal, köszönhetően a piac robbanásszerű növekedésének. Elterjedésük a számos fejlett funkciónak, és a megannyi gazdag szolgáltatásnak köszönhető, melyek alkalmazások formájában érhetőek el. A legtöbb esetben a szolgáltatások eléréséhez internet szükséges, ezért az alkalmazások számára fontos a hálózati forgalom. A felhasználók viszont offline is zavartalanul szeretnék használni az alkalmazást. Bizonyos funkciók esetén ez nem kivitelezhető, azonban sok esetben lehetséges az alkalmazásban végzett műveletek késleltetett továbbítása a szolgáltatásnak. Problémát jelent továbbá, ha a készülékben üzemzavar lép fel, és az alkalmazás internetkapcsolat hiányában keletkezett adatai a telefonon ragadnak.

Szakdolgozatom célja olyan komponensek készítése, melyekkel áthidalható az internet hiánya, illetve lehetővé teszik az alkalmazás használatával az eszközön keletkezett adatok szinkronizálását.

A meghibásodott eszközről történő adatkinyeréshez egy asztali gépre szánt komponenst készítek, mely lehetővé teszi az adatok szinkronizálást USB porton keresztül. Az offline működés biztosításához a mobiltelefonra szánt modul képes a hálózati hívások tárolására, ütemezett továbbítására, valamint azok USB porton való küldésére az asztali modul számára.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.