Okos bicikli kiegészítő fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomatervemet egy start-up projektemről írom, amely során egy csapat tagjaként egy okos biciklilakatot fejlesztettem. A projekt során az én szerepem volt többek között a fejlesztői csapat összeállítása, a fejlesztői munka koordinálása valamint a komplett áramkör megtervezése és felprogramozása.

A diplomatervemben bemutatom az európai biciklipiacot, a konkurens résztvevőket és azt, hogy mi milyen termékkel is szeretnénk beszállni a biciklipiaci versenybe.

A dolgozat áttekintést nyújt a termék mechanikai, telefon alkalmazásbeli, valamint menedzseri oldalairól, majd részletesen bemutatja termék beágyazott hardver és szoftver oldalát. Végigveszem a Bluetooth Low Energy modul kiválasztásánál felmerülő kérdéseket és bemutatom a lakat egyéb szükséges perifériáinak terveit. Mivel ez egy akkumulátorról üzemelő áramkör, így alaposan megvizsgálom az áramkör fogyasztását és az akkumulátor-választással kapcsolatos lépéseket.

A dolgozat ismerteti a fejlesztés során elkészített iterációkat, valamint adok egy költségbecslést arra vonatkozólag, hogy mennyibe is kerülne 1000 db lakat áramkörének a legyártatása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.