Okos eszközökkel támogatott digitális kalandjáték fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A mai rohanó világban szeretnénk minél hasznosabban, minél minőségibben eltölteni szabadidőnket. Rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a különböző aktív, izgalmas kalandokkal járó szabadidős elfoglaltságok. Ilyenek, a számtalan környezetben megtalálható szabadulószobák, vagy a kincskereséssel, nyomozással egybekötött városnézések.

Ezzel páhuzamosan rohamos léptekben nő körénk a digitális világ. Életünk egyre több pontján engedünk teret a különböző okos eszközöknek, legyen szó akár munkáról, akár szórakozásról.

Diplomamunkám célja egy harmonikus kapcsolat megteremtése a fent említett két jelentős folyamat között. Célom egy olyan rendszer létrehozása, amely praktikus módon egészíti ki a megszokott hagyományos logikai játékokat. Szeretnék teret engedni digitális eszközök kreatív felhasználásának, melyek úgy vélem tovább növelhetik majd a gondolkodtató, kalandokat rejtő élmények minőségét.

Ehhez egy olyan keretrendszert fejlesztettem, mely a fent bemutatott igényekre egy általános eszközt nyújt, és benne megtalálható mindaz, amit a mai digitális világ kínálni tud. A végső felhasználást viszont továbbra is meghagyhatom a kalandjátékok szervezőinek kezében, akik aztán az aktuális igények szerint készíthetik el izgalmas játékaikat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.