Okos konyha alkalmazás fejlesztése Spring és Angular felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat témája egy okos konyha alkalmazás megtervezése és fejlesztése volt mobilkészülékkel történő használatra. Az alkalmazás egy alapvető igény kielégítéséhez kapcsolódik, a táplálkozáshoz, hiszen ez mindenkit érint. Sokszor előfordul, hogy nem tudják egy adott háztartásban élő emberek, hogy milyen alapanyagok találhatók a saját konyhájukban, illetve mit lehet belőlük elkészíteni, ezért fölösleges kiadások keletkeznek. A másik probléma, hogy nem tudják számon tartani egy egységes rendszerben, hogy kinek milyen termék hiányzik a konyhából, mire van szükség.

Ezeket a problémákat, egy több felhasználós alkalmazás elkészítésével próbálom megoldani. Belépés után az adott felhasználó látja azokat a konyhákat, amelyek tartalma érintheti, betud lépni az adott konyhába, ahol szerepel, hogy jelenleg milyen alapanyagok találhatók abban, válogathat étel receptek között, illetve létre tud hozni újakat is. A konyhákon belül van egy kívánság lista is, ahol számon lehet tartani, milyen hozzávalókra van szüksége éppen a konyhához tartozó embereknek, így nem keletkeznek felesleges kiadások.

A dolgozat keretein belül, bemutatom, hogyan készítettem el ezt alkalmazást MySQL adatbázis, Spring Boot keretrendszer, Angular, illetve Ionic keretrendszer használatával. Beszámolok az egyes lépésekről az adatbázis réteggel kezdve, majd felfelé haladva a felhasználói felület elkészítésével bezárólag.

Végül értékelem az elvégzett munkát, bemutatom melyik feladatok okoztak nehézséget, illetve miket találtam érdekesnek. Ismertetem a jövőbeli terveket az alkalmazással, illetve a továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.