Okos parkoló rendszer mobil támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A több platformra kiterjedő alkalmazások gyakran okostelefonok, táblagépek és számítógépek korában kellenek, amikor a felhasználók elvárják, hogy az alkalmazások bármely eszközön dolgozhassanak. Ez a tézis egy kereszt-platform kliens-kiszolgáló alkalmazás létrehozását vizsgálja webes technológiák felhasználásával: konkrétan a Angular és Node.js keretrendszereket. Ennek a feladatnak a problématerülete az intelligens parkolókezelő alkalmazás a magyarországi ICT tanácsadó cég NetVisor számára. A dolgozat továbbfejleszt egy meglévő kísérleti projektet, amely a parkolóhelyi megfigyelésekhez egy szenzorhálózatot hozott létre. A tervezett és megvalósított Szögletes többplatformos webes ügyfélalkalmazás és a Node.js REST API backend.

A Angular ügyfélalkalmazás olyan érzékeny webes alkalmazás, amely megfelelően méretezi a felhasználói felületet asztali és okostelefon méretű készülékek számára. Az ügyfélalkalmazás az SVG-t egy parkolóhely icongrafikus ábrázolásának megjelenítésére használja, amely az egyes parkolóhelyek aktuális kihasználtsági állapotát mutatja. A felhasználók kiválaszthatják a parkolási diagram tetszőleges számú parkolóhelyét, és további funkciókat is használhatnak a kijelölésükön. A részletes nézet, az érzékelő mérési táblázatai és az érzékelő konfigurációs funkciói megvalósulnak. A Node.js kiszolgáló egy REST API, amely kommunikál egy létező Cassandra adatbázisban, amely tárolja az érzékelő hálózati adatait. A meglévő adatbázis módosításai az ügyfélalkalmazás jellemzőinek megkönnyítése érdekében készülnek. A befejezett alkalmazások telepítése és tesztelése a NetVisor belső hálózaton történik.

Részletes munkamegjelenést és egy kapcsolódó munkát tárgyaltunk. A befejezett formatervezés magas szintű architektúrája, valamint a tervezés részletes megvalósításával kapcsolatos dokumentáció. Végül a teljes ügyfélalkalmazás átfogó felhasználói útmutatója is rendelkezésre áll.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.