Oktatás támogató interaktív mobilalkalmazás tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok és számítógépek már kikerülhetetlen részei a világunknak. Éppen ezért az oktatásban is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok az alkalmazások, melyek támogatják azt. Az egyetemen laborok, gyakorlatok előtt sokszor írnak olyan beugró feladatokat, vagy kis zárthelyiket a hallgatók, melyek lebonyolítása sokkal egyszerűbbé és hatékonyabbá válhatna egy mobilalkalmazás bevonásának segítségével.

Ezért szakdolgozatom célja egy olyan rendszer megtervezése és bemutatása, amely segítségével az oktatók digitális formában írathatnak laborok előtti számonkéréseket, és kis zárthelyi dolgozatot a diákok telefonját felhasználva. A szakdolgozatban keretében kitérek a modern webes technológiák előnyeire illetve hátrányaira, valamint a cross-platform mobilszoftverfejlesztés létjogosultságára az egyre erősödő mobiltelefonok piacán.

A szakdolgozat keretében sikeresen elkészült egy tanári weboldal, amelyen keresztül az oktatóknak lehetőségük van feladatsorok készítésére, és a diákok számonkéréseinek javítására, illetve egy mobilalkalmazás a diákoknak, amiben képesek az oktató által összeállított feladatsor megoldására, illetve megtekinthetik az arra adott értékeléseket. Továbbá elkészült az ezekhez szükséges háttérszolgáltatás, amely képes az adatok kiszolgálására, valamint tárolására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.