Oktatás támogató rendszer fejlesztése .NET Core és Angular környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Sik Tamás Dávid
Műszaki Pedagógia Tanszék

A szakdolgozatom témájának a webes technológiákban történő fejlesztést választottam. A backend elkészítéséhez az ASP .NET Core keretrendszer legújabb verzióját, a kliens oldal megvalósításához pedig az Angular környezetet használtam. Az ASP .NET Core mellett azért döntöttem, mert eddig csak az ASP .NET MVC keretrendszert ismertem és ki szerettem volna próbálni az újabb keretrendszer funkcióit, változtatásait. Az Angular platformot pedig azért választottam, mert egy korszerű SPA kliens alkalmazást szerettem volna készíteni a szerver funkcióinak eléréséhez.

A feladat kiválasztása során fontos szempont volt számomra, hogy új technológiákat és technikákat is ki tudjak próbálni. Ilyen volt például a valós-idejű kommunikáció implementálása, melyet a SignalR könyvtárral valósítottam meg.

Maga a feladat egy olyan alkalmazás elkészítése volt, mellyel az oktatás érdekesebbé tehető, például telefonon vagy számítógépen történő tesztek kitöltésével.

Szakdolgozatom első fejezeteiben részletezni fogom a feladatot, ki fogok térni az alkalmazás főbb funkcióira. A további fejezetekben be fogom mutatni az általam használt technológiákat és könyvtárakat, majd részletesen be fogom mutatni a kliens, valamint a szerver-oldali alkalmazás megvalósítását. Zárásként pedig be fogom mutatni az elkészült program kliens oldali használatát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.