Oktatást támogató keretrendszer létrehozása

OData támogatás
Konzulens:
Hideg Attila
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

“A fiatalok több mint 65%-a olyan munkahelyen fog dolgozni amik még nem is léteznek, új technológiák létrehozása, mesterséges intelligencia továbbfejlesztése és új utak tervezése az adatok feldolgozására. Hogy karrierje, az ipar bármely területén sikeres legyen, minden tanulónak szilárd számítástechnikai alapokra és a jelen technológiáiban lévő jártasságára van szüksége.”

(Google az Oktatásért)

Ebben a dokumentumban egy olyan oktatás- támogató keretrendszert mutatok be, melyet szaktársammal és barátommal, Rottenhoffer Olivérrel közösen hoztunk létre azzal a céllal, hogy gyerekek számára a programozás, az algoritmikus gondolkodás és a automatizálás alapjait adjuk át, játékos formában vizuális élményeken keresztül. Ezen program bemutatásán felül egy programterv is bemutatásra kerül. Ezen programterv egy ajánlást tesz a programozás és a programozási gondolkodásmód alapjainak oktatására.

Írásom során végig vezetem, a rendszer részeinek létrehozását és működését. Bemutatom a fejlesztés során felmerült esetleges problémákat és megszerzett tapasztalataimat. Kifejtem a keretrendszer egyes részegységei közötti kapcsolatokat.

Munkám során egy olyan produktumot szerettem volna előállítani, ami alapjául szolgálhat egy esetleges későbbi fejlesztés termékének. Későbbi használata hasznos segítségként szolgálhat az oktatók és tanulók vagy tanulni vágyók számára egyaránt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.