On-demand vállalati kereskedelmi rendszer fejlesztése SOA környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozatomban egy olyan on-demand vállalati kereskedelmi rendszert készítettem, amely a raktárkezelésen túl web áruház üzemeltetését is kínálja a szerződő ügyfelek számára. A rendszert szolgáltatás formájában nyújtom, amelynek használatáért a rendszer futási ideje alapján számolódó összeget fizet az ügyfél.

A dolgozat első részében a szolgáltatáshoz használt technológiákat ismertetem. Először a szolgáltatás orientált architektúrát (SOA), a hozzá kapcsolódó szabványokat, majd részletesen kifejtem a webszolgáltatások működését valamint a SOAP kommunikációs protokoll felépítését.

Ezt követően az elkészült szolgáltatások fejlesztésének menetét mutatom be. Elsőként a szolgáltatás alapjául szolgáló adatbázis létrehozását és annak szerkezetét vázolom fel. Következőként a webszolgáltatások elkészítésének folyamatát részletezem. Bemutatom a szolgáltatások által támogatott folyamatokat, a felhasználói autentikáció megvalósítását valamint az adatok titkosítását az interneten történő kommunikáció biztonságosabbá tételéhez. Utolsó pontként az elkészült weboldalakat prezentálom, amelyet az ASP.NET MVC technológia alapjainak ismertetésével kezdem, majd részletesen kitérek az elkészült weboldalak funkcióira.

Az utolsó fejezetekben az elkészült webszolgáltatások és a weboldalak teszteléséről írok, majd vázolom továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.