Online aláírás-hitelesítés a TensorFlow keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A gépi tanulási problémák megoldása az egyik legfelkapottabb tématerületté vált napjainkra. Számos olyan probléma megoldására alkalmasak lehetnek az ilyesfajta rendszerek, melyeket az ember, vagy egy előre megírt másfajta algoritmus nem, vagy csak sokkal több idő alatt tudna megoldani.

Az aláíráshitelesítésproblémájára is alkalmazhatóak gépi tanulási megoldások. Az aláírással történő hitelesítés alapvetően a biometrikus hitelesítések közül a gyengébb biztonságot nyújtók között van, viszont cserébe viszonylag egyszerű módszer. Ezen belül az online aláíráshitelesítés problémájával fogok foglalkozni.

Dolgozatom során DTW segítségével fogok dolgozni, mely egy távolság számító módszer két időbeli sorozat között. Három különböző osztályozót hasonlítok össze, az elsőt egy versenynyertes cikk alapján próbálom reprodukálni lineáris, felhasználó független osztályozóval és PCA alkalmazásával. A másik kettő osztályozó felhasználónként külön osztályozókból áll, csupán DTW távolságot alkalmazva egy küszöbértéket meghúzva osztályoznak. Ezek közül az osztályozók közül a cikket imitáló bizonyul legeredményesebbnek, a versenynyertes cikk eredményétől minimálisan elmaradva.

A dolgozatom betekintést nyújthat a gépi tanulás, illetve az online aláíráshitelesítés berkeibe.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.