Online biztosítás értékesítő portál fejlesztése modern eszközökkel

OData támogatás
Konzulens:
Semeráth Oszkár
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A digitális forradalom következményeként a fejlett országokban élő emberek igénylik, hogy ügyeiket minél rövidebb idő alatt otthonról vagy akár útközben, online intézhes-sék. Ez az igény a biztosítások megkötésére is kiterjed. Az online átállás jelentősen csökkentette az ügyintézésre fordított időt, megszűntette a sorban állást a fiókokban.

A korábban megvalósított online rendszer a technológiai fejlődés és az új internetképes eszközök megjelenésével elavulttá vált. Az új eszközök nem képesek a PC-re optimali-zált felület igényes megjelenítésére, valamint a könnyebb megértés és használat érdeké-ben interaktív felület készítésére van szükség. A teljes rendszer lecserélése nem cél, csak a régi modernizálása és a felhasználóval közvetlenül kapcsolatban álló réteg frissítése. Ennek következményeként kapcsolatot kell megvalósítani a legacy rendszerek és az új elemek között, melyek több technológia egymás mellett élését okozzák.

A dolgozatom célja a modern követelményeknek megfelelő oldal frontend, backend megvalósítására példákat készíteni, a köztük lévő új és legacy kapcsolatokat kielemezni, valamint a biztonsági követelmények betartására vonatkozó törekvéseket bemutatni és további javaslatokat adni.

A munkám során a megrendelői igények, grafikáknak megfelelően elkészítettem három frontend oldalt melyek bemutatják a rendszer fő felépítését, funkcionalitásait. Ezek az oldalak reszponzívak, mobilon, tableten és PC-n is az adott eszköznek megfelelő tago-lásba és töréspontokkal jelennek meg, így kis kijelzőn is átlátható maradhat az ügyinté-zés. A frontend-hez kapcsolódóan megvalósítottam két backend-et használó modult is. Fontos eleme a dokumentumnak az egymás mellett élő kommunikációs technológiák (MQ, WebService, RPC, CSV file küldése) összehasonlítása, használatuk vizsgálata, valamint a biztonság növelésére irányuló törekvések bemutatása.

A dokumentum egy átfogó képet ad egy biztosítói értékesítő portál működéséről, felépí-téséről. Az itt bemutatott részek alkalmazásával egy modern értékesítő portál építhető fel a korábbi backend felhasználásával. Megismerhetjük, hogy milyen kompromisszumo-kat kell kötnünk és milyen megoldásokat kell alkalmaznunk, ha csak a felhasználói oldalt frissítjük egy legacy rendszeren.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.