Online edzésnapló

OData támogatás
Konzulens:
Vajk Tamás
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomám témája egy online edzésnapló alkalmazás megtervezése és elkészítése volt, korszerű webes technológiák felhasználásával, amely segít a felhasználóknak áttekinteni életvitelüket, táplálkozási szokásaikat egy jól kezelhető, a mai kor elvárásainak megfelelő kényelmes felületen.

Az alkalmazás képes a felhasználók kezelésére, egyéni étrendek összeállítására és kezelésére, valamint az edzések nyomon követésére. Ezen funkciók az évek óta egyre népszerűbb közösségi hálózatok által nyújtott szolgáltatásokat figyelembe véve kerültek kialakításra, felhasználva részben az általuk nyújtott API-kat és az azokon elérhető adatokat.

A megvalósításhoz a Microsoft ASP.NET MVC keretrendszerét használtam. Az alkalmazás a Windows Azure környezetben fut, az adattárolási réteg pedig a Microsoft Entity Frameworkre és az alatta található Microsoft SQL Server technológiákra támaszkodik. Emellett a fejlesztés során megismertem még néhány hasznos könyvtárat, és kiaknáztam a HTML5 összefoglaló név alatt elérhető egyéb technológiákat.

Diplomámban bemutatom a fejlesztéshez használt technológiákat, ismertetem az alkalmazás felépítését és a tervezési döntéseket, végül pedig felvázolom a közeljövő terveit az alkalmazással kapcsolatban és az elképzelt továbbfejlesztési irányokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.