Online információs könyvadatbázis ASP.NET MVC alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Asztalos Márk
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatom témája egy olyan online alkalmazás létrehozása, amely lehetővé teszi könyvek nyilvántartását, a rendszer felhasználói számára pedig online könyvespolc összeállítását. Mindezt egy jól áttekinthető, bárki számára egyszerűen használható felhasználói felületen.

Az alkalmazás ASP.NET MVC 4 platformon készült, a fejlesztéshez használható Microsoft .NET nyelvek közül a C#-ot választottam. Az adatok tárolása Microsoft SQL Serveren lett megvalósítva, az adatok elérését az Entity Framework keretrendszer segíti.

Az alkalmazásnak a főbb megvalósított funkciói közé tartozik a felhasználók bejelentkeztetése és regisztrálása, könyvek és a könyvekkel kapcsolatos egyéb tulajdonságok – szerző, kiadó, kiadás, műfaj – tarolása, az olvasott könyvek értékelése és megjegyzések hozzáfűzése. Ezenkívül egy közösségi portálhoz hasonló funkcióként felhasználók ismerősnek jelölése, valamint csoportok létrehozása is lehetséges. A csoporton belül lehetőség van könyvek kitűzésére, és az kitűzött könyvek alapján kérdőívek dinamikus összeállítására, végül ezek szétküldésére a csoport tagjai számára. Később a kitöltött kérdőívek részben automatikus javítását is támogatja a rendszer.

Szakdolgozatomban ismertetem a felhasznált technológiákat, azok előnyeit és hátulütőit, majd az alkalmazás felépítését és funkcióinak megvalósítását. A dolgozat lezárásaként egy rövid összefoglalás keretén belül leírom tapasztalataimat az elkészült alkalmazással kapcsolatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.