Online könyváruház és ajánlórendszer

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dudás Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban egyre nagyobb számban jelennek meg az internetes áruházak. Mindez az internet felhasználók számának növekedésével magyarázható. Ezáltal megindult a webes technológiák fejlődése, valamint terjedni kezdett az e-kereskedelem. A tradicionális bolttulajdonosok egyre nagyobb számba használták ki ezt a lehetőséget és kezdtek internetes áruházak fenntartásába. Számukra ez rengeteg előnyt jelent, mert a potenciális vásárlók köre is növekvő tendenciát mutat, valamint a fizikai üzletek költséges fenntarthatóságának hátrányai is lecsökkentek. Egy ilyen online áruház esetén ma már alapvető funkciónak tekinthető a termékek ajánlása. Ezzel a funkcióval kibővítve, több termék vásárlására lehet buzdítani a vásárlót. Az ajánlatok akkor lesznek igazán hatékonyak, ha az ajánlott termékek a felhasználó tulajdonsága, érdeklődési köre és múlt béli tevékenységei alapján kerülnek meghatározásra.

A szakdolgozat megvalósítása során egy olyan könyváruház megtervezése és elkészítése volt a cél, amely tartalmaz egy plusz funkciót is a felhasználók számára. Ez a funkció pedig termék ajánlatokat tesz a felhasználó demográfiai adatai, valamint érdeklődési köre alapján. Az internetes könyváruház és az ajánlórendszer megvalósításához a .NET keretrendszert, valamint a Microsoft SQL Server termékcsaládját használtam fel.

A dolgozat célja az ajánlórendszerek általános bemutatása, valamint a fejlesztési folyamat ismertetése. Felépítését tekintve az első részében tartalmaz egy áttekintést a rendszer architektúrájáról, valamint az ajánlórendszerek általános bemutatását. A második részben pedig a teljes rendszer tervezési és implementációs lépéseinek részletes ismertetését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.