Online mikrofizetési folyamat rendszer tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A mikrofizetési rendszerek napjainkban meghatározó részét képezik online vásárlásainknak. Egy könnyű és megbízható eszköz kisebb összegekkel történő fizetésre mindenképp elősegíti az e-kereskedelmet. Egy ilyen rendszer üzleti működésének tervezése érdekes és komplex feladat. A technológiai és integrációs problémák szintén nagy kihívást jelentenek.

A bevezető után a követelményeket foglalom össze a dokumentumban. Először az üzleti és funkconális igényeket gyűjtöm össze és kifejtem az üzleti felhasználási módokat, melyek megvalósítása az elvárás. Emellett felmérem a nem funkcionális követelményeket és ezeket fejtem ki bővebben. Olyanokat, mint biztonság, skálázhatóság, üzemeltethetőség és auditálhatóság.

A harmadik fejezetben először az alkalmazás logikai modelljét készítem el. Elkészítem és kifejtem az igényeknek megfelelő alkalmazás struktúrális és viselkedési modelljeit.

A fejezet második felében a tervekhez és követelményekhez illeszkedő architektúrális mintákat és szempontokat ismertetem, továbbá kiválasztom a megvalósításhoz szükséges modelleket. Ezek után ismeretetem a megoldáshoz szükséges eszközöket is.

Írok továbbá az elkészült prototípus részleteiről. Összefoglalom a megismert minták effektív alkalmazásának gyakorlatát, továbbá kitérek a választott megoldásban felfedezett további kihívásokra.

Végezetül egy összefoglalót tartok a munkámról. Emellett kifejtem a további fejlesztési lehetőségeket és javaslataimat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.