Online multiplayer játékalkalmazás fejlesztése több platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A világon sok ember űz különböző kártyajátékokat kikapcsolódásként, hobbiként. Baráti társaságoknál gyakran előforduló probléma, hogy év közben a különböző munkarendjük, vagy tanulmányaik miatt nem tudnak egy egész estét közösen együtt tölteni. Ilyenkor az interneten keresztül játszható játékok, ha nem is teljesen orvosolják – de legalább mérsékelhetik – a problémát.

Azonban nem található minden játékhoz web- vagy mobilalkalmazás, és főleg nem multiplayer alkalmazás. Ezen valós probléma indított el bennünket egy olyan alkalmazás fejlesztésére, mely többféle klienst (jelenleg Android-ot, iOS-t, illetve webklienst) támogat, és könnyedén bővíthető új játékokkal. Így, ha nem is sikerül összeszervezni egy közös társasjátékestet, az okostelefonjaink és számítógépeink segítésével felidézhetik a szabad nyári esték éjszakába nyúló közös játékának hangulatát.

Csapatunk célja egy olyan online multiplayer játék keretrendszer megalkotása, amihez a különböző igény szerinti tábla- és kártyajátékokat gyorsan, könnyen le lehet fejleszteni.

A szakdolgozatom célja ennek a rendszernek, a böngészőben futó kliensalkalmazásának megtervezése és megvalósítása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.