Online pókeralkalmazás fejlesztése Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink talán legkeresettebb alkalmazásai a különbőző elosztottan működő, internetről könnyen letölthető programok. Elosztott alkalmazások írása mindig is plusz kihívást és feladatot jelentett a programozók és tervezők számára. A program megalkotásához szükséges hatékony eszköz kiválasztása nagyban megkönnyítheti feladatunkat. Nagyméretű üzleti, jellemzően sok felhasználóval és elosztott funkcióval rendelkező alkalmazások írására széleskörben használt platform a Java Enterprise Edition.

Szakdolgozatom írásakor én is ezt a platformot választottam. Olyan témán szerettem volna keresztül vinni egy elosztott alkalmazás megírását, mely némiképp már ismerős és számomra is érdekes. Hosszas gondolkodás után a választásom egy pókerplatform kialakítására esett.

Ezen programok tervezésekor fontos figyelembe venni azt a széles felhasználói kört mely később a programunk által nyújtott szolgáltatásokat igénybe fogja venni. Ennek megfelelően a legfontosabbnak az igényes felhasználói felület kialakítását és a felhasználói élmény növelését látom.

Szakdolgozatom során kifejlesztettem egy alkalmazást mely könnyen terjeszthető, kliensoldali konfigurációt nem igényel és minimális kliensoldali követelményekkel rendelkezik. Az alkalmazás No Limit Hold’em nevű kártyajátékot tesz elérhetővé, melynek keretében regisztrált felhasználóink megmérkőzhetnek egymással. Az alkalmazás könnyen bővíthető más pókervariánsokkal, illetve konstrukciókkal. A programom a játékszabályokat megfelelően kezeli, szerveroldali játékmenetnek köszönhetően a kliensek mindig a játék aktuális állapotát láthatják. A szerver és kliens közti kommunikáció a hívásokat tekintve optimális, csak akkor frissül kliensoldali nézet, ha változás következett be. A konkurens játékmenet nem kerül konfliktusba saját magával és a többi mellette futó játékkal sem. A program könnyen bővíthető új pókervariánsokkal és plusz funkciókkal.

A program kezelői felületére különösen nagy gondot fordítottam. Elértem hogy egy felhasználóbarát, pihenetető konstrukció legyen munkám végterméke. Az asztali nézet design-ja igényes, felépítése, színvilága jól átgondolt.

Alkotásom megfelel a kezdeti követelményeknek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.