Önmenedzselő alkalmazás fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Gazdi László
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A XXI. században jelentősen felgyorsult a technológia fejlődése. Egyre olcsóbb és több funkcióval rendelkező eszközök állnak egyre több felhasználó rendelkezésére, melyek által számos lehetőség adódik az élet minden területének fejlesztésére vagy kényelmesebbé tételére. Legelterjedtebb ezek közül talán az okostelefon, mely legyen szó a munka világáról vagy a magánéletről, nagyon hasznos segítség lehet ezek szervezésében vagy akár megvalósításában. Ugyanakkor a sokszínűség nehézséget is jelenthet az egyén számára. A rengeteg opció közül kiválasztani a legjobbat, fenntartani és menedzselni a sok különböző alkalmazást, megőrizni a fókuszt és nem elkalandozni a közösségi média és más szórakozást nyújtó alkalmazás rengetegében. A fent említett gondolatokra reagálva született meg az ötlet, hogy lehetne olyan alkalmazást fejleszteni, ami az élet szervezését segítő alkalmazásokat egyetlen felületen teszi elérhetővé a lehető leghatékonyabban.

A dolgozatomban egy olyan alkalmazást fogok ismertetni, ami lehetővé teszi, hogy egy felületen lehessen több szervező funkciót elérni. Az egyén számára legfontosabb talán az ébresztőóra vagy emlékeztető. Fontos, hogy ha szükséges, le tudjuk írni a gondolatainkat, teendőinket bármelyik pillanatban. Erre a célra alkalmas jegyzet készítése és naptárak szervezése. A pénzügyeink átláthatóságának biztosítására jól jön egy olyan pénztárca, ami nem felejt. Az aktuális időjárás ismerete szintén hasznos lehet. Az alkalmazás az előbb említettek mellett lehetőséget biztosít a telefon funkcióinak korlátozására az egyéni teljesítmény javára, aminek betartására akár barátok segítségét lehet kérni egyetlen kattintással.

Elsőként az első fejezetben kitérek az ötlet hátterére, majd a második fejezetben részletesen ismertetem a feladatot. A harmadik fejezet a piackutatásról szól, majd a negyedik fejezetben bemutatom a megvalósítás során felhasznált technológiákat. A tervezés lépéseit az ötödik fejezet tárgyalja, majd ezt követi a hatodik fejezetben a megvalósítás részletei. A hetedik fejezet az elkészült alkalmazás tesztelésének módszereit mutatja be, végül a nyolcadik fejezetben leírom a tapasztalataimat és szót ejtek a továbbfejlesztési lehetőségekről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.