Optimizálási módszer kidolgozása heterogén feladatok kiszolgálására szerver griden

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magyar Gábor Béla
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Nagy mennyiségű heterogén feladatok szétosztása feldolgozásra limitált erőforrások között bonyolult probléma.

A diplomatervemben egy olyan rendszerrel dolgozom, amelynek ilyen feladatokat kell feldolgoznia több feldolgozó komponenst használva, különböző feldolgozási lépéseket követve. A feladatom, hogy találjak olyan terheléselosztási stratégiákat, amelyek jól működnek ebben a rendszerben limitált mennyiségű információval rendelkezve a beérkező feladatok erőforrás-szükségleteit tekintve az egyes feldolgozási lépésektől, ahol az utolsó lépés az IBM Platform Symphony szerver grid.

Bemutatok különféle terheléselosztó stratégiákat, amiket megismertem ahhoz, hogy a feladatomhoz megoldást találjak, és az IBM Platform Symphony szerver gridet is bemutatom.

Hogy tesztelni tudjak terheléselosztó stratégiákat, ismertetem az általam készített modellt a rendszerről, ami rendelkezik annak legfontosabb komponenseivel. A modell képes nagy mennyiségű feladatok feldolgozását szimulálni, amiket valós feladatokról modelleztem.

Szintén bemutatom az általam kipróbált terheléselosztó stratégiákat a modellemen, amikkel a valós rendszeren is javítani lehetne, majd kiértékelem és összehasonlítom azokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.