Optometrikai távdiagnosztikai rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A világon, és Magyarországon az egyik legdinamikusabban növekvő vaksági ok a diabéteszes retinopátia. A betegség szerencsére egy egyszerű vizsgálattal diagnosztizálható, azonban sajnos a gyakorlat azt mutatja, hogy ennek elvégzésére nem áll rendelkezésre elegendő orvos Magyarországon.

A diplomatervemben egy olyan szoftverrendszer megtervezése és implementációja kerül bemutatásra, amely a betegség egyszerű diagnosztizálását segíti, a vizsgálati idő csökkentése mellett. A dolgozatomban ismertetésre kerül a mérnöki munka teljes folyamata, az igények felmérésétől egészen a rendszer komponenseinek telepítéséig.

A dolgozatom tartalmi részének kezdetén bemutatom a megvalósítandó rendszer sajátosságait, és ismertetem a követelményelemzés, valamint a tervezés folyamatát. Kitérek a projekt kivitelezése során követett fejlesztési módszertanokra, és azok alkalmazási módjaira a projekten belül. A tervezési fázis részletezése után bemutatom a feladat implementációja során felhasznált technológiák kiválasztásainak folyamatát, majd röviden ismertetem is azok sajátosságait.

A diplomatervem a rendszer három komponensének tervezési és implementációs részleteit mutatom be kódrészletekkel illusztrálva. A dolgozatom lezárásaként összefoglalom az elvégzett munkát, és megvizsgálom a szoftverrendszer továbbfejlesztésének lehetőségeit.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.