Oracle Siebel CRM Fejlesztések Automatikus Dokumentálása BI Publisher Reportokkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Szakdolgozatomban az Oracle Siebel CRM és Business Intelligence Publisher rendszerekkel foglalkoztam. Feladatom egy Siebel fejlesztők számára kialakított szoftver megalkotása volt, mely megkönnyíti a rendszerben végrehajtott módosítások dokumentálását. A megoldás lehetőséget nyújt tetszőleges Siebel objektumok gyűjteménybe szervezésére, majd egy jelentés generálására, ami tartalmazza a gyűjteményhez rendelt objektumok legfontosabb tulajdonságait.

Kutatómunkám során megismerkedtem a Siebel és a BI Publisher rendszerekkel, feltérképeztem felépítésüket, funkcionalitásukat. Az igények felmérése után megterveztem a kivitelezés lépéseit, és kiválasztottam a felhasznált környezetet. A munka első fázisában kialakítottam egy egyedi struktúrát a Siebel rendszerben az objektumok tárolására, és létrehoztam egy nézetet a gyűjtemény vizualizálása céljából. Az adatok kinyeréséért és megjelenítéséért felelős logikát Siebel Toolsban valósítottam meg eScript metódusok implementálásával. A CRM rendszer és a BI Publisher adatátviteli lehetőségeit kihasználva a gyűjtemény hierarchiáját reprezentáló XML fájlt generáltam, majd ez alapján a Microsoft Wordbe integrált BI Publisher Template Builderrel sablont készítettem a dokumentumnak. Végeredményül egy Siebel alkalmazásba integrált gyűjteményösszeállító és jelentéskészítő szolgáltatást kaptam.

A dolgozat bemutatja a felhasznált technológiákat, majd dokumentálja a megvalósítás menetét a tervezéstől az implementáláson át a tesztelésig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.