Orvosi előjegyzés nyílvántartó és betegértesítő alkalmazás megvalósítása iOS és webes platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kelényi Imre
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A diplomatervem célja egy olyan rendszer kiépítésének bemutatása, mely háziorvosi rendelők számára készült abból a célból, hogy megkönnyítse az orvos és a páciensek közötti kommunikációt, valamint támogassa a felhasználók egészségügyi problémáinak megoldását. E rendszer fontos részét képezi egy webalkalmazás, amin keresztül a betegek időpontot jegyezhetnek elő a maguk számára, tájékozódhatnak a rendelési időszakokkal és elérhetőségekkel kapcsolatban, valamint friss információkat kaphatnak egyes gyakori betegségekről és a látogatás előtti teendőkről. Az alkalmazáshoz tartozik egy adminisztrációs oldal, mely segítségével az orvos vagy asszisztense kezelheti az időpont előjegyzéseket, és szerkesztheti a betegeknek szánt tartalmakat. Az eddigieken túl a szerveroldal képes arra, hogy értesítőket küldjön a páciensek okostelefonjaira bizonyos egészségügyi teendőkkel kapcsolatban. Ezt a rendszer egy külön mobilalkalmazáson keresztül támogatja, mely lehetőséget kínál az időpontfoglalásra mobileszközökön is.

A diplomaterv részletesen foglalkozik a webalkalmazás és a mobil applikáció pontos funkcióival, illetve a rendszerrel szemben támasztott konkrét követelményekkel.

A megvalósításhoz elengedhetetlen volt bizonyos technológiák megismerése és elsajátítása. A Java Enterprise Edition platform, az iOS operációs rendszer, valamint a REST alapú webszolgáltatások alapos tanulmányozása kiemelkedő fontosságú volt, így ezen témákra a dolgozat külön hangsúlyt fektet.

A megvalósítani kívánt rendszer felépítése és a szükséges funkciók implementálása szintén terjedelmes részét képezik a munkának. A dolgozat részletesen mutatja be a webalkalmazás és a mobil applikáció tervezési lépéseit és egyes részegységeit.

A dokumentációban külön ábrák és képernyőfotók segítik a rendszer minél precízebb bemutatását. Az eddig felsoroltakon kívül szó esik a tervezés során felmerült nehézségekről, és az esetleges további fejlesztési lehetőségekről is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.