Orvosi közösségi portál

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság sok ember számára szinte elképzelhetetlen lenne az élet internet nélkül, hisz valljuk be rengeteg kényelmi funkciót nyújt, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat. Néhány évvel ezelőtt egyik pillanatról a másikra megjelentek a közösségi oldalak, amelyek a fiatalabb és manapság az idősebb korosztályok körében is egyre jobban teret hódítanak és nem meglepő, hogy már számos emberben felmerült az igény és potencia tematikus webportálok készítésére. Ezen szakdolgozat során én is megkísérlek létrehozni egy hasonló, orvosi témájú alkalmazást. Munkám célja az volt, hogy egy projekten keresztül megismerhessem az ASP.NET keretrendszert és bemutathassam egy weboldal fejlesztésének menetét.

A dolgozat első felében betekintést nyújtok azon tényezőkbe, amelyek megihlették a munkámat és ismertetem a fejlesztés során választott és alkalmazott technológiákat, illetve egy funkcionális specifikáció keretében részletezem a követelményeket, amelyeket implementálni terveztem a feladatom során. Ezek után áttérek az architekturális tervezés részre, és felvázolom az alkalmazás belső felépítését és az egyes rétegek szerepeit. Mindezek mellett kitérek még az adatbázis sémára, hogy átláthatóbbá váljon a program adatstruktúrája.

Ezt követően bemutatom az általam fejlesztett közösségi oldalt. A fejezet során végigmegyek a funkciókon, melyeket részletesen ismertetek mind szerver oldal, mind kliens oldal szempontjából. A legfontosabb részeket alaposabban kifejtem, hogy megismerhesse az olvasó a program futásának koncepcióját.

Végezetül összegzem a munkám során gyűjtött tapasztalataimat, és írok a jövőbeni tervekről és továbbfejlesztési lehetőségekről.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.