Orvosi műszeres kezelések adatainak elemzése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Diplomamunkám során egy webes alkalmazást készítettem el, amely lehetőséget biztosít különböző felhasználói csoportok számára dialízis készülékek adatainak elemzésére. Egyrészt támogatást nyújt adatbányászati problémák megoldására és rendszerezésre, valamint egyszerűbb statisztikai lekérdezések indítását teszi lehetővé, amely során a lekérdezések és az elemzések megvalósítása is automatikusan generálódik a felület alapján. Ehhez megterveztem az adatok tárolásának és elemzésének folyamatát, majd elkészítettem a megoldást.

Munkám első részében ismereteket szereztem big data és adatbányászati témakörökben. Megvizsgáltam az egyes technológiákat és a céges igényeket figyelembe véve el kellett döntenem, hogy melyek lesznek alkalmasak a feladat megoldására. A kutatómunka ismertetése után részletesen tárgyalom a döntési szempontokat és a tervezés során felmerült problémákat.

Ezután a feladat következő fázisaként implementált szoftver ismertetése következik. Az elkészített webes felület részletes magyarázata mellett kitérek a fontosabb funkciók (mint például a statisztikai elemzések generálása) pontos működésére. Végül munkám összegzése mellett kitérek a továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.