Összefonódás megosztásának vizsgálata kvantum alapú hálózatokban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bacsárdi László
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Dolgozatomban kvantum ismétlők, valamint a velük kapcsolatos megoldandó feladatok, kihívások vizsgálatával, szimulációjával foglalkozok.

A kvantumos eszközök és eljárások számának növekedésével egyre nőnek a kvantumos információs rendszerek felé támasztott igények is. A jelenkori megoldások teljesítményének komoly gátat szab a távolság növekedése. Erre kínálhatnak megoldást az "ún." kvantum ismétlők.

Figyelembe véve, hogy a választott téma egy viszonylag fiatal kutatási területhez tartozik, dolgozatomat egy rövid áttekintéssel, valamint a későbbiek megértéséhez szükséges általános bevezetővel nyitom. Ennek felhasználásával az összefonódás megosztás és az ezt használó ismétlő protokoll pontosabb elméleti bemutatásával, valamint a felmerülő feladatok, nehézségek vizsgálatával folytatom. Ezután az általam készített szimuláció ismertetése következik. A dolgozatot az utolsó fejezetben már korábban említett problémák, feladatok szimulálásával, valamint a az így kapott eredmények értékelésével zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.