Összetett bemutató videó készítő keretrendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a képfeldolgozás jelentősen fejlődő és egyre inkább elterjedt tudományág, melynek alkalmazása az élet bármely területén indokolt lehet. Hasznos eredményeket érhetünk el vele, legyen szó folyamatok ellenőrzéséről, objektumok detektálásáról vagy rendszerek szabályozásáról.

Az egyetemen fejlesztett CV4SensorHUB (CV4S) keretein belül fontos szerepe van a képek feldolgozásának és a gépi segítséggel való adatkinyerésnek. Ezek a folyamatok nagyrészt építenek az OpenCV eszközkönyvtárra.

A különböző projektek bemeneteként használt mozgóképeket és képsorozatokat az eredményekkel együtt látványos videókban prezentálhatnánk. Eddig a CV4S-ben erre nem volt lehetőség. E hiányosság kiküszöbölésére készítettem el egy olyan videó generáló keretrendszert, amit az CV4S-ben lévő bármely projekt felhasználhat és szabadon személyre szabhat.

E dokumentum ismerteti a CV4S keretrendszert, a feladat során használt eszközöket, az elkészült videó generáló felépítését, különböző komponenseit valamint a szükségességének alapját adó projekteken való alkalmazását is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.