Oszcilloszkóp integrációja automata tesztkörnyezetbe

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A legtöbb mai autó felszereltségét képezik a parkolássegítő rendszerek. Ezek a rendszerek legtöbbször ultrahang alapú érzékelőket használnak az akadályok távolságának mérésére. A Robert Bosch Kft. az egyik legismertebb gyártója az autóipari ultrahang alapú szenzoroknak és a ráépülő rendszereknek. Ez a diplomaterv a cég ultrahang alapú rendszerek szoftver teszt és applikációs csoportjában készült (CC-DA/EAU2-Bp).

A csoport a tesztek megkönnyítése érdekében vásárolt egy PicoScope 3403D MSO típusú, a PC-vel USB-n keresztül kommunikáló oszcilloszkópot. Az oszcilloszkóphoz tartozik egy SDK (szoftver fejlesztőkészlet), ami olyan függvényeket tartalmaz, amik kezelik az eszköz illesztőprogramját. Ennek segítségével az oszcilloszkóphoz bármilyen PC-n írt saját szoftver hozzáfér. Így tehát a cégnél használt automata tesztprogrammal, a CANoe™-val összekötött bármilyen program tudja használni.

A diplomaterv készítése során készítettem egy C# alkalmazást, amely a COM (Component Object Model) interfészt használja az alkalmazások közötti kommunikációra, valamint kezeli az oszcilloszkóp illesztőprogramját. Készítettem egy igényfelmérést a szoftver teszt csapatban, hogy kiderüljön, hogy a tesztelők mire szeretnék használni az oszcilloszkópot, és ezek alapján milyen funkciókat kell az alkalmazásban megvalósítani.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.