Otthon biztonsági Android alkalmazás készítése Kotlin nyelven

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban rendkívüli mértékben fejlődnek az okos technológiák és minden számottevő információs és kommunikációs technológiai vállalat évente több új készülékét is piacra dobja. Ezek a termékek újabb és újabb innovációkat tartalmaznak, a felhasználók pedig vágynak rájuk és megveszik őket. De mi történjen az egykori csúcs modellekkel, amelyeket ma már csak a fiókban találhatunk meg? Természetesen eladhatjuk, elajándékozhatjuk őket a családban, azonban fel is használhatjuk ezeket a termékeket.

Mivel az összes okos készülék kamerával felszerelt és nem minden otthonban van lehetőség biztonsági rendszer felszerelésére, így egy hasznos megoldás, ha az eszköz kameráját betörés vagy mozgásérzékelésre használjuk. A kamera által látható előnézeti képeket összehasonlítva, mozgásérzékelés detektálható és ez esetben a felhasználó értesíthető, aki meg tudja tekinteni az értesítést kiváltó képet. Így a dolgozat egy mobil-, egy webes kliens és egy ezeket kiszolgáló szerver oldal tervezését és elkészítését mutatja be.

A dolgozat elején röviden bemutatom az Android platformot, ismertetem a részletes elvárásokat az elkészült szoftverrel kapcsolatban és néhány szóban megemlítem a fontosabb felhasznált technológiákat. Ezután a szoftver egy magas szintű architekturális leírása következik, majd pedig a fontosabb implementációs lépések részletes leírása. Végül, de nem utolsó sorban pedig a statikus analízis során szerzett tapasztalatok olvashatóak, illetve az elkészült megoldás konklúziója.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.