Otthoni EKG készülék és mérési módszereinek továbbfejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Erdős Csanád Gergely
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az alábbi diplomaterv egy otthoni felhasználásra alkalmas EKG készülék továbbfejlesztésének témáját tárgyalja. A dolgozatot három logikai egységre osztják az egymástól független feladatrészek: az első részben a méréseket végző eszköz programjának kompatibilitási kérdéseire kerestem választ, a következő kettőben a jelenlegi okos telefonos trendnek megfelelő operációs rendszerekre készítettem android és iOS alatt futtatható alkalmazást.

A fejlesztés lépéseit kiegészítik a projekttel kapcsolatos kutatási feladatok, amelyek során elvégeztem az első feladat során felmerülő architektúra váltásból adódó különbségek vizsgálatát, a jelenleg elterjedt okos telefonos adatátviteli technológiák összehasonlítását. A kapott eredmény alapján javaslatot tettem egy ezt megvalósító modul alkalmazására termékgyártói szempontok figyelembevételével. Ezt követően rövid kitekintést végeztem az újgenerációs okos telefonos platformokra.

Diplomatervem három konkrét feladata során elkészítettem egy – a korábbi Z80-as processzorra írt utasításkészletet értelmező – keresztfordító alkalmazást, amely kimenete az EKG mérő készülék analitikai programjának C nyelvű megfelelője. Később ezt a programot egy STM32F4-Discovery kártyán futtatható állapotba hoztam.

Az ezt követő, előzőtől független feladatban egy előző verziójú EKG mérő készülékhez a kutatásban megindokolt és kiválasztott Bluetooth modult illesztve okos telefonos felhasználói felületet terveztem, amely előre definiált parancsok által lefedett feladatokat (például: tárolt mérések küldése, valós idejű EKG monitorozás) implementált.

A diplomatervem során létrejött programok elsődleges funkciója, hogy válaszokat adjon azokra a technológiai kérdésekre, amik régebbi készülékek modernizálása során merülhetnek fel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.