PHP keretrendszerek felhasználási lehetőségeinek vizsgálata webfejlesztésben

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban egyre inkább az internetre és a weboldalakra helyeződik a hangsúly a szoftverek területén, a legtöbb eddig csak számítógépre telepíthető alkalmazás online verziója megtalálható már a világhálón. A webfejlesztés kitüntetett szerepet kapott a szoftverfejlesztésben.

A gyors fejlesztés érdekében nem elég csupán ismerni az apróbb tippeket-trükköket, hiszen ezek nem nyújtanak általános megoldásokat. Segítségünkre vannak azonban az úgynevezett keretrendszerek, melyek segítik a tervezést és a fejlesztést. Egy keretrendszert használva egy tapasztaltabb fejlesztő akár órák alatt létrehozhat egy teljesen működő weboldalt egyedi funkciókkal.

A keretrendszerek megértéséhez először érdemes elsajátítani a szoftvertervezés alapjait, módszereit. A PHP nyelv esetén szükséges elsajátítani az objektum-orientált szemléletet, hiszen a legtöbb keretrendszer objektum-orientált megfontolások alapján készült és bővíthető.

Érdemes kipróbálni, megismerkedni többféle keretrendszerrel, végül kiválasztani a számunkra és az adott feladatra legmegfelelőbbet. A tanulás folyamata nem rövid, azonban megéri a belefektetett időt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.