PLC-re épülő épületfelügyeleti rendszer számítógépes megjelenítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

A feladatom egy olyan szoftver elkészítése volt, aminek a segítségével egyszerűen készíthetők weblap alapú vizualizációk Loxone épületinformatikai rendszerekhez. A szoftver a grafikus szerkesztőfelületén összeállított kompozícióból olyan weblapot generál, ami képes a Loxone rendszer állapotát megjeleníteni és kapcsolási műveleteket végrehajtani.

A dolgozat a fejlesztés folyamatát, a szoftver különböző funkcióit és az azokat megvalósító kódrészleteket mutatja be.

A dolgozat első része egy rövid leírást tartalmaz az épületfelügyeleti rendszerekről. A leírás kitér ezen rendszerek által szabályozott területekre, a rendszerek felépítésére és kezelői interfészekre.

A második részben a feladat megoldása során elsőként érintett terület, a Loxone rendszer webes vizualizációját ismerteti a dolgozat. A fejezet bemutatja a Loxone Miniservert, ismerteti a megoldáshoz szükséges technológiákat, bemutatja egy működőképes weboldal elkészítésének lépéseit és leírja a tapasztalatokat.

A harmadik részben a szoftver fejlesztésének leírása található. A fejezet tartalmazza a szoftver összes funkciójának bemutatását, azok megvalósítását végző kódrészleteket.

Az utolsó fejezetben a szoftver fejlesztése során elért eredményeket és nehézségeket foglalom össze.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.