POI-k kezelését támogató közösségi webalkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a különféle webes alkalmazások és közösségi weboldalak nagymértékben elterjedtek és egyre több felhasználó tölti a szabadidejét ezen oldalak böngészésével asztali gépet, laptopot, telefont használva. Szakdolgozatom célja egy olyan webes alkalmazás megtervezése, implementálása és bemutatása, ami az általánosnak tekinthető közösségi funkciók mellett kiemelten POI-k (point of interest) kezelésére koncentrál.

A feladat megoldására sok lehetőség létezik, gondoljunk a különböző webes nyelvekre és keretrendszerekre, adatbázis kezelőkre, a különféle kliens oldali könyvtárakra, amelyeket széles körben használnak nem csak cégek, hanem egyéni fejlesztők is egyaránt, aminek köszönhetően jelentős közösségi támogatást is kapnak és részletes (hivatalos) dokumentálást. Ezek a technológiák sok automatizált és előre implementált funkcióval rendelkeznek, aminek köszönhetően jelentős feladatokat is minimális konfigurációval képesek végrehajtani, így a fejlesztők erőforrásaikat inkább a szolgáltatás minőségi megvalósítására tudják felhasználni, mindezt felhasználóbarát módon.

Jelen szakdolgozatban az általam kiválasztott technológiákat és keretrendszereket fogom bemutatni és tárgyalni a rendszer megvalósításának lépéseit az adatbázis elméleti megtervezésétől a kliens oldal megvalósításáig, érintve a fejlesztés során felmerülő jelentősebb problémákat és kérdéseket. Az alkalmazás fő funkciója POI-k megosztása, és központi eleme a Spring keretrendszer, ami megfelel a fentebb említett tulajdonságoknak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.