Pala csiszolatok elemzése képfeldolgozási módszerekkel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozatomban pala vékonycsiszolatok félautomatikus szoftveres elemzését próbáltam megvalósítani. Ehhez az első lépés a szemcsék keresése, vagyis a kapott vékonycsiszolatok szegmentálása.

A fő problémát a szemcsék rendkívül változatos mérete, színe, alakja és egyéb jellemzői adják. A feladat vékonycsiszolati képek alapján még az avatott szemnek se könnyű.

Dolgozatomban a téma megértéséhez feltétlenül szükséges fizikai és geológiai tudnivalók leírásával kezdeném, melyek ismerete nélkül a munkám értelmezése nehéz lenne. A továbbiakban taglalom a különböző megközelítéseit a problémának, a különböző színtávolság mérési módszereket, illetve a Michel-Lévy diagram felhasználásának módjait.

Végezetül pedig szeretném bemutatni az elért eredményeket, a program felhasználási módjait, a levont következtetéseket, valamint további fejlesztési utakat. Az egész téma a kettőstörés jelenségére épül, amelynek rengeteg ipari felhasználási lehetősége van, így a munkámra építve a szoftver új utakon is tovább fejlődhet.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.