Páratartalom mérése és feldolgozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egészséges életmódról, holott minden okunk megvan, hogy ne hagyjuk figyelmen kívül testünket. A hőmérséklet mellett a levegő páratartalma is fontos szerepet játszik életünkben. Egy felnőtt ember számára a 40-60%-os páratartalom az optimális, a hidegebb hónapokban különösen fontos odafigyelnünk erre, mert a fűtés miatt kiszáradhat a levegő, a csökkenő oxigénfelvétel miatt pedig fokozódhatnak a meghűléses megbetegedések.

Szakdolgozatom témája egy olyan mikrokontrolleres egység tervezése volt, amely egy szenzor segítségével képes a levegő relatív páratartalmának mérésére és egy megfelelő eszközzel (például egy párologtató, vagy ventilátor) segítséget nyújt a felhasználónak az általa beállított határérték alatt tartáshoz.

Rendelkezik ezenkívül grafikus felhasználói felülettel, ami az eszközön a gombokkal és az LCD kijelzővel vezérelhető, vagy WiFi-n keresztül csatlakozhatunk hozzá bármely eszközzel. Itt megtekinthetőek az szenzor legutóbbi eredményei, illetve a felhasználó beállíthatja az általa kívánt értéket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.