Parkolási adminisztrációs rendszer iOS platformra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Forstner Bertalan
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A GE Magyarország irodáiban felismerték azt a problémát, hogy a parkolóhelyeik nincsenek hatékonyan kihasználva. Egy olyan megoldással jelentős összegeket takaríthatnának meg, amellyel ezt a hatékonyságot tudnák javítani. Mivel minden dolgozójuk feltételezhetően rendelkezik mobil eszközzel, ezért az elterjedt mobil platformokon szeretnék megvalósítani az alkalmazást. Manapság már az internet elérés is alapvető adottság ezen eszközökön, ezért a valós idejű információáramlás is megvalósítható, ami egy ilyen felhasználási kör esetén kritikus.

A nem optimális kihasználtság meglátásaik szerint abból fakad, hogy hiába történik meg a személyekhez való hozzárendelése a parkolóhelyeknek, a dolgozók nem használják ki minden munkanapon a parkolóhelyeiket. Ez történhet munkától való távolmaradás miatt (pl. egészségügyi okokból vagy szabadságolás), vagy ha a munkavállaló nem az irodában végzi a munkáját. Tehát egy statikus kiosztás nem fedi le a mindennapos használatot.

Egy olyan alkalmazást terveztünk a GE Magyarország számára, amely egy átlagos munkanapon is segítséget nyújt a felhasználónak, emellett motiválja abban, hogy használja is az alkalmazást. Fontos kielemezni a felhasználók szokásait, hiszen az alkalmazás gyakran, de rövid periódusokra lesz használva, ahol nem találkozhatnak frusztráló működéssel.

Dolgozatomban bemutatom a termék tervezését felhasználói és mérnöki aspektusból, valamint a megvalósítási folyamatot, és az elkészült iOS alkalmazást. Ezen lépések mentén jutottam el egy olyan alkalmazáshoz, amely várhatóan egy rutinszerű tevékenységet fog könnyedebbé, gazdaságilag pedig hatékonyabbá tenni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.