Parkolóházak optimális kihasználására szolgáló alkalmazás fejlesztése és tesztelése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság már szinte minden vállalat rendelkezik a dolgozói számára fenntartott bérelt parkolóhelyekkel, akár egy teljes parkolóházzal, hogy megkönnyítse a dolgozók mindennapjait. Ezek igénybevételekor számos alkalommal problémák merülnek fel az adminisztráció hiánya, vagy a nem megfelelő adminisztráció miatt. A járművek különbözősége, valamint a parkolót illetéktelenül igénybe vevő személyek is nehezítik egy ilyen rendszer karbantarthatóságát. Az én feladatom egy ilyen rendszerhez kliens alkalmazás készítése Android platformon, amely segítségével a felhasználók szerepkörüknek megfelelően igénybe vehetik a rendszer által nyújtott szolgáltatásokat.

Szakdolgozatomban először ismertetek minden olyan előzetes ismeretet és témakört, amely manapság elengedhetetlen, ha az adott platformra minőségi alkalmazást szeretnénk készíteni. Ennek keretében részletezem az MVP architektúrát, majd bemutatom a használatát egy gyakorlati példán keresztül. Mindezek mellett elemezni fogok néhány Analytics megoldást, figyelembe véve a platformon elérhető lehetőségeket. A felhasznált technológiák részeként a függőség injektálás is bemutatásra kerül egy gyakorlati példával egybekötve.

Az előzetes ismeretek után bemutatom a megvalósított komponensek részleteit kiemelt kódrészletekkel és magyarázattal, képekkel illusztrálva, helyenként diagramokkal szemléltetve a működést. Végezetül pedig UI és Unit tesztek fontosságát és készítését fejtem ki, amelyekkel igazolhatjuk az alkalmazásunk egyes részeinek helyes működését. A dolgozat végén a továbbfejlesztési lehetőségekre is kitérek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.