Partnerfüggetlen hitelminősítő alkalmazás fejlesztése PHP platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Villányi Balázs János
Elektronikai Technológia Tanszék

A hitelközvetítés gyors elterjedésének oka a két résztvevő oldal igényeinek összetalálkozása. Magánszemélyek minél gyorsabban és hatékonyabban akarnak tájékozódni arról, hogy milyen esélyük és lehetőségeik vannak hitelek felvételére, illetve hozzájutni a kívánt termékhez, anélkül hogy bankról-bankra kellene járniuk a megfelelő információk beszerzéséhez. Ugyanakkor a hitelező intézmények ilyen alkalmazások segítségével potenciális ügyfeleket kereshetnek, akiket egy szakértői előminősítő rendszer már előszűrt, tehát a hitelintézetek folyamata így olcsóbb lesz.

A feladatom egy olyan webes alkalmazás, a Weblender továbbfejlesztése volt, amely alkalmas magánszemélyek hitelképesség-vizsgálatára a magánszemélyek által megadott információk alapján, kiegészítve olyan új funkcionalitásokkal is, amelyek során az előminősített potenciális ügyfelek adatait az érdeklődő hitelintézetek maguk számára kinyerhetik. Ugyanakkor az üzleti folyamatok által használt működési paraméterek folyamatosan változhatnak, emiatt az alkalmazás üzemeltetője számára olyan felületeket kell biztosítani, amik ezen beállítások karbantartásához szükségesek.

A webes alkalmazás PHP szerveroldali szkriptnyelvet és MySQL adatbáziskezelőt, az információk megjelenítéséhez pedig alapvető frontend technológiákat (HTML5, CSS, JavaScript, jQuery) használ.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.