Peer-to-peer alapú, titkosított kommunikációt biztosító alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Gódor Győző
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Az online kommunikáció biztonsága kulcsfontosságú bármely állam, pénzügyi vagy piaci szereplő számára. Egyfelől olyan érzékeny adatok kerülhetnek illetéktelenek kezébe, amellyel visszaélve komoly pénzügyi kárt vagy piaci hátrányt okozhatnak a bűnelkövetők, másfelől meginoghat a bizalom az állammal vagy a gazdasági szervezettel szemben, amelyet csak hosszútávon, nagy anyagi befektetéssel lehet orvosolni.

Az elmúlt években új igény jelent meg a lakossági felhasználók körében: az emberek elkezdték félteni a személyes szférájukat, magánéletüket, így a biztonság már számukra is sokat nyom a latban az alkalmazások és szolgáltatások kiválasztása során.

Feladataim közé tartozik, hogy olyan peer-to-peer alkalmazást fejlesszek, amellyel a felhasználók tudnak egymással szöveges üzenetet váltani, illetve hang- és videóhívást tudnak indítani, továbbá lehetőségük van fájlátvitelre és a beszélgetések naplózására. Áttekintem a szakirodalomban, hogy melyek azok a megoldások, amelyekkel biztonságossá tehetem az információcserét, és mely módszerekkel tud megfelelni az alkalmazásom a mai biztonsági elvárásoknak, különös tekintettel a menedzselt nyelvek elleni támadásokkal szembeni védekezésre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.