Peer-to-peer hálózati forgalom megfigyelése helyi hálózatokban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Simon Csaba
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Diplomamunkám célja egy olyan több komponensből álló mérőrendszer megtervezése és implementálása, amely a legnépszerűbb peer-to-peer alapú fájlcserélő, a BitTorrent, felhasználói közötti forgalom megfigyelésére képes.

Elsőként a rendszer megtervezéséhez szükséges elméleti anyagokat ismertetem. A peer-to-peer alapú fájlcserélők és az Internetszolgáltatók érdekellentéteinek felvázolása után a peer-to-peer hálózatok és a BitTorrent protokoll részletezése következik.

A fájlcserélésben résztvevő egyenrangú felek közötti hálózati kommunikáció elemzése révén készítem elő a gyakorlati alapokat a rendszer megtervezéséhez.

A szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek megszerzését követően specifikálom a mérőeszköz három komponensét. Ezekre alapozva JAVA programozási nyelven implementálom azokat, majd dokumentálom működésüket.

Diplomamunkám utolsó momentumaként, helyi hálózatban elvégzett mérések segítségével támasztom alá rendszerem működésének helyességét, majd ezt követően összegzem az elvégzett munkát.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.