Peer-to-peer hálózati réteg fejlesztése valós idejű forgalom kezelésére

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Róbert
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Ez a dolgozat egy teljesen elosztott peer-to-peer hálózati protokoll fejlesztését mutatja be. A protokoll főbb szolgáltatásai a következők: opcionális megbízható és sorrendhelyes továbbítás, nagy csomagok darabolása és összeállítása, több kommunikációs csatorna (multiplexelés), NAT lyukasztás és útválasztás.

Amikor két csomópont kommunikálni akar, és nem kapcsolódnak közvetlenül egymáshoz, először megpróbálnak a többi csomópont segítségével kapcsolatot létesíteni. Amennyiben ez sikertelen, még mindig képesek más csomópontokon keresztül kommunikálni. A protokollban a nem megbízható csomagok elsősorban a valós idejű, késleltetésre érzékeny forgalomnál hasznosak, míg a megbízható csomagok jelzésátvitelre optimálisak.

A kapcsolódó hálózati technológiák rövid bemutatása után a dolgozat leírja a protokoll tervezését és implementációját, végül pedig bemutatja az ellenőrzésre használt módszereket. Ezek között van egy sor automatizált és interaktív teszt, melyek különböző hálózati topológiákat használnak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.