Peer-to-peer önkéntes számítási platform

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A diplomamunka célja egy olyan peer-to-peer önkéntes számítási hálózat kialakítása, amelyben minden egyes résztvevő node képes részfeladatokat továbbdelegálni egy másik node számára, ezáltal szakít a jelenleg elterjedt rendszerekben alkalmazott szerverközpontú megközelítéssel. Az önkéntes számítógépek védelmét natív kódok helyett forrásfájlok cseréjével valósítja meg a rendszer.

Az irodalomkutatás eredményeképp a dolgozat áttekinti a párhuzamos számítás motivációit, bevezeti a párhuzamos programozás alapjait, majd az önkéntes számítási rendszerek - különösképpen a legelterjedtebb BOINC platform- részletes elemzése következik.

A diplomaterv második fele a megvalósított saját rendszerrel foglalkozik. Először a rendszerterv bemutatása történik meg. Ezt követően a sztochasztikus analízis és a szimulátor ismertetése következik, melyek az optimális delegálóstratégia kialakítását segítették. A dolgozatot a rendszer implementálása során felmerülő technikai kérdések tárgyalása, így a keretrendszerhez kialakított programozási modell és a hálózati kommunikáció - azon belül a protokoll - ismertetése zárja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.