Pénzügyi termékek tervezésének támogatása Java EE platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

Az ipari és szolgáltató szektorban az új termékek összetett fejlesztési folyamatok eredményeként jönnek létre. Ezek a folyamatok több fázisból állnak. A fázisok alatt a termékjelöltek új információkkal, dokumentációkkal és elemzésekkel bővülnek. A folyamat végén ezekből a termékjelöltekből lesznek a végleges termékek.

A fejlesztés során általában többen is dolgozhatnak egy termékjelöltön. Emiatt fontos, hogy minden információ és dokumentum strukturáltan, egy helyen legyen elérhető, amely egy adott termékjelölthöz köthető. Előfordulhatnak kérdések, amelyekben több ember véleményét is ki kell kérni. A tervezésben résztvevők szeretnének kommunikálni, gondolataikat megosztani egymással. Ez esetben is hasznos, ha egy központi helyen tehetik ezt meg, ahol mindenki láthatja mások véleményét és minden visszakövethető az időben.

A diplomatervezési munkámban áttekintek egy terméktervezést támogató folyamatot és részletesen bemutatom azt. Majd megoldást nyújtok a termékfejlesztési folyamat támogatására: termékjelöltekhez tartozó információk centralizálására és strukturálására, a vitás kérdések eldöntésére, különböző stratégiát támogató vagy termékportfóliót vizsgáló elemzések készítésére. A fejlesztést a Danubius Informatika Termékkönyv nevű rendszerében végeztem kliens és szerver oldalon.

A tervezést és fejlesztést taglaló fejezetek után végül egy példán keresztül mutatom be a megvalósítás működőképességét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.