Periféria modul hálózat tervezése fedélzeti egységhez

OData támogatás
Konzulens:
Kardos Gergely
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomatémám egy gépjárművekben használt beágyazott rendszer tervezése és megépítése volt. Az elkészített RS485 switch más eszközök kommunikációját és működését segíti elő. A készülék megtervezése során hardver és szoftvertervezési feladatokat végeztem, amelyeket a dolgozat ismertet.

A dokumentáció során a feladat megvalósításához szükséges szaktudáson túl igyekeztem átfogó ismereteket is bemutatni. Ahol lehetőségem nyílt rá, a különböző tervezési lehetőségekre és azok következményeire is kitértem.

Az elkészült dolgozat a specifikáció leírását követően a hardvertervezés lépéseit mutatja be. Részletezi az áramkör tervezését, majd átfogó képet nyújt az áramkörvédelem témakörében. A nyomtatott áramkör készítését követően a hardveren végzett tesztek is bemutatásra kerülnek. A hardveres területek kifejtése után sor kerül a szoftveres feladatok ismertetésére. A dolgozat a szoftver elkészítésének folyamatában bemutatja a megtervezett eszközben használt bootloader felépítését, az alkalmazott ROBIN protokoll formátumát, a ChibiOS operációs rendszer egyes funkcióit és a megírt szoftver tesztelését is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.