Php, Java vagy C#? Miben készítsük a szerver oldali kódunkat a web alkalmazásunkhoz?

OData támogatás
Konzulens:
Pálfy Miklós Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az internet és a hozzá kapcsolódó technológiák fejlődése egyértelműen hat az életvitelünkre. A könnyű használat, elérhetőség és a szinte végtelenül tág szolgáltatáskör lehetőséget biztosít az általános közéleti tevékenységeink világhálón való elvégzését. Ezalatt a különböző webalkalmazásokra gondolhatunk, amelyek használata mára teljesen beépült a mindennapjainkba. Így azt lehet mondani, hogy ez a feladat egy teljes mértékben aktuális témát jár körbe egy olyan szolgáltatás elkészítésének formájában, aminek legnépszerűbb, már létező alternatívái az interneten töltött időnk jelentős részét teszik ki.

A dolgozatom célja az, hogy C#, Java és PHP nyelveken elkészítsek, majd pedig összehasonlítsak egy elektronikai webáruházat, ahol felhasználók tudnak regisztrálni és vásárolni. A vásárlói funkciók mellett készül egy adminisztrációs felület is, amire szükség van a készlet kezeléséhez. A feladat lényege, hogy az alkalmazás kövesse egy általános internetes áruház működésének folyamatát, vagyis a regisztrációt, termékek kosárba helyezését, majd pedig a szállítási információk megadását a vásárlás befejezéséhez.

Az összehasonlítás alapját különböző, általam felállított szempontok képzik, amelyeket a dolgozat megoldása során felsorolok és kifejtek, majd az implementációs fázist követően megválaszolok. Ezután választ adok a téma címében is feltett kérdésre, azaz arra, hogy a három közül melyik nyelven írjuk az alkalmazásunk szerver oldali kódját.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.