PizzáSCH kollégiumi kör működését segítő Android alkalmazások elkészítése

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre nagyobb területet foglalnak el a hordozható számítógépes eszközök az informatikában. Ezzel új dimenziókat nyit az üzleti folyamatok hatékonyságának növelésében. Az emberek igénye megváltozott a könnyen kezelhető, hordozható eszközök iránt, ezért az alkalmazás fejlesztésben is jelentős szerepet kapott a hordozható eszközökre optimalizált szoftver készítése. Szakdolgozatom célja két rendelést segítő alkalmazás készítése android platformra. Az egyik alkalmazás a rendelés leadására, monitorozására szolgál, a másik alkalmazás pedig a rendelés felvételére, kiszolgálására valósul meg.

Mindkét alkalmazás tervezésnél a célkitűzéseim között szerepel a magas felhasználói élmény biztosítása, a kor legjobb gyakorlatait igénybe véve. Az architekturális tervezésnél nagy hangsúlyt fektettem a hálózati kommunikáció hatékonyságának növelésére, a képernyőkezelés strukturált felépítésére, és az alkalmazás kiterjeszthetőségére. Ezért integráltam a Google statisztika gyűjtő könyvtárát a jővőbeli fejlesztési irány meghatározására.

A kész alkalmazás egyes főbb funkcióit unit tesztekkel ellenőriztem. A felhasználói élmény növelésére integráltam az Ubertester nevű szolgáltatást mellyel beta teszt verziókat tudok kiadni és az egyes előforduló hibákat tudom detektálni és ezáltal javítani.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.